Hur beter dom sig vid användande och vilka effekter ger dom?

Priset på dessa två produkter skiljer sig väsentligt så det kan vara på sin plats att testa om den dyrare Deoxit är värd pengarna?

Vi börjar med hur det är att använda dom

Deoxit sprayar rikligt vid användandet och dunstar inte direkt, inte heller luktar den lika mycket av drivgaser. Dock är det aningen kletigt runt det som skall smörjas, då medlet inte dunstar.

TCC är lite enklare att dosera i mindre mängder och dunstar snabbt, med en skarp stickande doft. Efter applicering så behöver TCC mer arbete med att vrida på rattar och trycka in knappar för ett den skall fungera. Hur den långsiktiga effekten är blir lite subjektivt, men upplevelsen är att det är ingen större skillnad, både kan behöva en ny applicering efter ett par år eller så.

Vinnaren blir

Så även om Deoxit är flera gånger dyrare än TCC, så vinner den på att det är mindre arbete med den och det luktar inte chemiskindustri. Dock återstår lite arbete med att torka bort kletet utanför det som skulle smörjas.

En fullt fungerande metod, är att först ta det billigare medlet för att lösa upp smuts, sedan en dutt av deoxit för bra hållbarhet.